pühapäev, 14. märts 2010

Kasvuhoone plastikpudelitest


Tõeliselt odava ja keskkonnasäästliku kasvuhoone valmistamiseks läheb vaja kasutatud plastpudeleid, veidi ehitusmaterjale ja muidugi pealehakkamist.

Šotimaal valmistasid sellise kasvuhoone kooliõpilased. Tegu oli säästva arengu kohaliku ühingu REAP projektiga, mille eesmärgiks kasvatada õpilaste keskkonnateadlikkust.

Kuidas kasvuhoone valmistati -

2m x 3m kasvuhoone jaoks koguti 1400 suurt plastpudelit. Seejärel loputati need ja lõigati põhjad ära. Et pudelid üksteise peal püsiks, tehti pudelikaelast veidi allapoole terava noaga kaks lõiget. Pudelid pandi pulga otsa ja valmistati tugevad raamid, millele pudelitest torud kinnitada. Maasse kaevati neli auku postide jaoks, kuhu omakorda raamid kinnitati.

Täpsem juhend (inglise keeles) on saadaval siit.

Allikas: Treehugger.com, Hayley Green

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tore on kui üritatakse tegeleda säästva arenguga. Plastmassi suurim probleem aga on, et see sisaldab tegelikult ohtralt mürke. Mitmete mürkide puhul pole määrav nende doos vaid need mürgid põhjustavad pöördumatuid kahjusid.

Niisuguste lahenduste puhul tekib küsimus, kui palju toksiine tänu nendele loodusesse / elukeskonda / põllumajanduskeskkonda paistatakse. :(